Analisten: Bitcoin kan een beetje vallen voor het einde van het jaar…

Zoals onlangs gemeld, is de bitcoin voorbij de $16.000 gekomen, de hoogste in ongeveer drie jaar. Echter, sommige analisten beweren dat de dingen een beetje gaan vertragen voordat ze beter worden. Zij voorspellen een periode van consolidatie en geloven dat de bitcoin een beetje stoom zou kunnen verliezen alvorens impulsen te herwinnen en opnieuw aan $20.000 te schommelen tegen de tijd dat Kerstmis binnen rolt.

Sommigen geloven dat de Bitcoin zal vallen in de komende maand.

Voor de liefhebbers van crypto is het cliché van het vakantieseizoen overal waar geworden. Kerstmis is een tijd van magie, wonderen en verwondering geworden, en dit zal de tweede keer zijn dat de prijs van de bitcoin, als de vakantie naar voren borrelt, de 20.000 dollar bereikt. Het is echter een beetje ruw om ’s werelds nummer één digitale valuta een beetje te zien dalen voordat het naar deze positie kan schommelen.

Dat wil niet zeggen dat dit zal gebeuren, maar sommige analisten geloven niet dat de bitcoin dit soort snelheid en veerkracht nog veel langer kan volhouden voordat het wat afneemt. Ze zijn er zeker van dat de dingen een beetje adempauze nodig hebben voordat ze weer in vorm kunnen komen. Ze wijzen op technische indicatoren zoals de Relatieve Sterkte-Index, die laat zien dat bitcoin overbought is op het moment van schrijven. Daarnaast suggereert de MACD ook een soort correctie omdat het handelsvolume wat is vertraagd.

Rekt Capital heeft de volgende verklaring afgegeven over de waarschijnlijke eindejaarsstatus van de bitcoin:

Deze maand, heeft de bitcoin zijn eerste ooit maandelijkse dicht boven $13.900 – een weerstand beheerd die eerder prijs wicked forward alvorens -72 percenten in de maanden te verwerpen die volgden. Op het maandelijkse perspectief, heeft de bitcoin nu zeer weinig zeer belangrijke weerstanden vooruit voor prijsuitdagingen voor een nieuwe hoogte van alle tijden. In feite, technisch gezien, bevindt de bitcoin zich nu binnen een vrij brede waaier van $13.900 en $17.100. Misschien is een interessant perspectief dat bitcoin zich lijkt te gedragen in cycli van vier jaar. Aldus, zou een eindejaarssluiting boven $13.900 als steun en potentieel springplankprijs in een nieuwe exponentià „le uptrend in 2021 dienst doen.

Met andere woorden, BTC zou een beetje kunnen terugvallen voordat het in 2021 weer naar de top stijgt. Dit zou waarschijnlijk worden toegeschreven aan het idee dat velen bitcoin zien als iets dat potentieel iemands rijkdom zou kunnen afdekken en hen in een sterke positie zou kunnen houden, zelfs als de Amerikaanse dollar en andere fiatvaluta’s in waarde dalen.

Een Drop, Dan een Spike

Eén bron wordt genoemd als vermelding:

JPMorgan-analisten zeiden dat Grayscale’s bitcoin trust tot oktober een cumulatieve instroom zag, terwijl gold exchange traded funds (ETF’s) sinds medio oktober een ‚bescheiden uitstroom‘ zagen… Dit contrast ondersteunt het idee dat sommige beleggers die voorheen in gouden ETF’s investeerden, zoals familiebedrijven, bitcoin als een alternatief voor goud zouden kunnen zien.

Hoe dan ook, bitcoin lijkt op het hoogtepunt te zijn van zijn recente stierengevecht. We kunnen alleen maar hopen dat de dingen tot het einde van het jaar duren.