Bitcoin-mijnwerkers zagen 23% van de inkomsten dalen in juni

De Bitcoin-mijnwerkers hadden in juni te maken met een omzetdaling van 23% als gevolg van lagere netwerkkosten en een verminderde bloksubsidie na de halvering in mei.

Onderaan van $366 miljoen in mei genereerden de bitcoin-mijnwerkers in juni naar schatting $281 miljoen aan inkomsten, een dieptepunt van drie maanden volgens de gegevens van CoinDesk. De ramingen veronderstellen dat de mijnwerkers onmiddellijk bitcoins verkopen.

Mijnbouw is het proces van het toevoegen van bevestigde transacties aan de Bitcoin-blokketen. Voor de middelen die nodig zijn om te ontginnen, compenseert het netwerk de mijnwerkers via subsidies en transactiekosten. De subsidies worden betaald per blok tegen het huidige tarief van 6,25 BTC. De vergoedingen worden betaald per transactie.

Vergeleken met mei bieden de subsidies en vergoedingen van juni een betere weergave van de inkomsten uit de mijnbouw na de halvering, aldus Austin Storms, oprichter van het mijnbouwbedrijf BearBox. Zelfs met een 11% daling in Mei, worden de eerste 11 dagen van de maand zwaar gewogen van de 12.5 BTC per-bloksubsidie die later aan 6.25 BTC, Storms vertelde CoinDesk daalde.

Tijdens de halvering groeide de omvang van de mempool van Bitcoin Up aanzienlijk, waardoor ook de transactiekosten stegen. De mempool dient als een soort holdingdepot voor geverifieerde transacties die door mijnwerkers in nieuwe blokken moeten worden opgenomen. Toen de mempool eind mei en in juni leeg was, weerspiegelen de maandelijkse inkomstenramingen van de mijnwerkers de daaropvolgende daling van de transactiekosten.

De prijzen produceerden slechts $12 miljoen in Juni, dat 4.3% van maandelijkse opbrengst, onderaan van een hoogte van 12 maanden van 8.3% in Mei vertegenwoordigt. Aangezien de subsidie per blok constant blijft tot 2024, kan de groei van de mijnbouwinkomsten slechts uit twee bronnen komen: een verhoging van de netwerkvergoedingen of de prijs van de bitcoin.