Synthetix tillkännager en höjning på 12 miljoner dollar under ledning av Paradigm, Coinbase Ventures och IOSG

Synthetix DAO har lagt till några nya, kanske överraskande röster i sin styrning.

Idag tillkännagav det syntetiska tillgångsprotokollet en insamling på 12 miljoner dollar ledd av riskkapitalföretagen Paradigm, Coinbase Ventures och IOSG. Fonderna köpte SNX-tokens direkt från DAO-statskassan och „kommer att bidra där det är möjligt genom att tillhandahålla likviditet i form av SNX-säkerheter, och också delta i dess snabbt utvecklande system för samhällsstyrning“, heter det i tillkännagivandet.

„Vi är glada över att stödja synthetixDAO när det bygger den ledande syntetiska tillgångsplattformen“, säger Paradigm-investeringspartner Arjun Balaji.

„Synthetix har en av de bästa gemenskaperna i krypto och vi är glada att vara en del av det.“

Investeringen är anmärkningsvärd för att vara bland de första fallen av fonder som investerar direkt i och genom ett projekt som styrs av en DAO. Hur VC interagerar med DAO-styrda protokoll har varit ett hett ämne för sent, och vissa argumenterar för att VC inte ska få förmånsbehandling, medan andra säger att VC är välkomna, som alla enheter, att delta i ett öppet ekosystem.

En ny Tweet-tråd från Hayden Adams, grundaren av Uniswap, gjorde fallet för att arbeta med VC: er – så länge de är de rätta.

Jordan Momtazi, en viktig bidragsgivare till Synthetix DAO (och den tidigare Synthetix COO-decentraliseringen före styrning), håller med om att det handlar om vilka medel ett protokoll arbetar med.

”Många VC tillför inte mycket värde. Deltaet mellan kvalitets-VC och resten är ganska stort, säger han i ett uttalande till Cointelegraph

Var och en av de tre VC: erna som deltog i höjningen på 12 miljoner dollar ger ytterligare värde till bordet som en enskild investerare kanske inte kan samla in, sa Momtazi.

”Paradigm har hjälpt protokollet att rekrytera talanger genom sin egen HR och nätverk. De har också hjälpt aktivt att tänka igenom vår v3-planering. Ge insikter om tillvägagångssätt kring vår omarkitektur, säger Momtazi. „Coinbase-satsningar har hjälpt till anslutning mellan många funktioner, både internt och externt.“

IOSG hjälper emellertid till att leda Synthetix’s push in i Kina genom att hjälpa till med anställningen av en kinesisk regional ledare, liksom med „personliga roadshows och skapa pedagogiskt innehåll på kinesiska.“

Höjningen kommer under en särskilt produktiv period för Synthetix. Teamet tillkännagav nyligen lanseringen av syntetiskt Tesla-lager, och SNX var bland de tokens som arkiverna visar kan vara nästa som listas som ett Grayscale-investeringsförtroende.

Det är fart Momtazi hoppas att de senaste medlemmarna i samhället kan hjälpa till att genomföra.

„Att ha de skarpaste hjärnorna till de hårdaste problemen är en del av samhällets framgång och vi ser fram emot att arbeta nära dessa nya intressenter.“